miércoles, 1 de febrero de 2012

ATZENETA DEL MAESTRAT - CULLA

Hui després de molts dies tants que ja no em recorde, hem tornat a fer una eixida Miguel Angel i jo i ens acompanyabe Ximo,després d'uns anys detràs la barra ja li tocabe eixir per les muntanyes a oxigenar-se.
La ruta elegida ha segut Atzeneta-Culla, tram en el cual recorrerà la CSP 115, la nova aposta del club MIM per dona a cóneixer la nostra terra.

Així que un poc antes de les huit hem començat la nostra caminata en direcció Culla, eixint del barranc de Verduc,Cagandero(és diu aixina un carreronet que enllaçe el barranc en el carrer Jaume I),Jaume I i una vegada atravessada la carretera agarrem el cami que ens portarà fins a l'ermita de Sant Gregori i el cementeri.



Seguim pel cami i una vegada passat el cami que puje al cementeri agarrem la pista en direcció a la barraca (parany) de Melxor i seguirem tot pla per passar pel mas d'en Jaume, lesMalcasades i així fem punta a la rambleta de Benafigos la cual atravesem i continuem passant per masos fins aplegar al riu de Monlleó.



Atravesem el riu i girem a la nostra esquerra per pujar un tram pel riu,i  després agarrarem una senda que pel mitg d'uns bancals és portarà per les vores del mas del Noy i continuarem per una pista fins aplegar a les vores del mas del Pinaret, el cual deixarem a la dreta i agarrarem una senda pel costat d'un tancat de cabres que ens durà fins els Molins de Vent.


Una vegada en els molins, fem el recorregut per vorels, fer fotos i continuem la nostra marxa per la pista i baixant cap a baix fins aplegar a una indicació que agarrem una senda per a tornar a baixar a la font del Pou de la Pica on encara és conserven uns llavadors, encara que una limpiaeta no els aniria mal i més ara que passarà molta gent per allí.


Una vegada passem de la font escomençem a pujar com deu mane per mitg d'una senda i entre pins i tot el rato en pendent cap amunt, atravesem la part més dura del recorregut.En este tram és veuen les vistes mes guapes del curs del riu Monlleó i la pista que van fer per intentar rescatar el famós tanque BMR, que va caure al riu i la imatge més curiosa és la que és veu Benafigos i dalt justet com si fore un barret el pic de Penyagolosa.

Una vegada dalt del cim ens desviem a l'altra part de barranc i  ara ja cambia la decoració del paisatge, ara ja veem el monte més pelat i una vegetació de més fred, i els arbres passen a ser carrasques en compte de pins, farem una baixada per senda per després arribar a un mas on continuem per senda i cap amunt fins aplegara la font  de la Solana.



Seguim amunt per la senda i després per pista per aplegar a la font del Cabrit, encara que nosaltres és hem desviat de la ruta per equivocació i hem parat fins a la carretera de la Torre a Culla, per després d'unes aclaracions del mestre Demetrio, tornar cap atràs i agarrar la pista correcta que ens portarà fins a la font del Cabrit i la zona d'acampada i després per una senda amb una pared de pedra digna de vorer per un assegador fins al poble de Culla, punt i final del nostre recórregut de hui.


Ací os deixe més fotos, el perfil i el track:


track:


Perfil:


Fotos:

2 comentarios:

  1. Enhorabona per aquest espai. Amb el vostre permís, feem un enllaç des de la nostra pàgina a facebook.

    http://www.facebook.com/#!/Cullaturistica

    Moltes gràcies

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. No serà l'última ja que si mireu també teniu la de Penyacalva i la properà serà de Culla a Vistabella.Estem per aixó per ensenyar les nostres terres.

      Eliminar