jueves, 28 de marzo de 2013

XODOS - EL CARBO - XODOS

Hui després d'una temporada sense fer eisides senderistes, habem tornat a patejar pel nostre interior i gaudir d'uns paratges molt bonics i un poc abandonats de la ma de Deu, però ara no és punt de demanar ja que no hi ha cap perra, però no cal fer tanta propaganda del nostre interior per després descuidar-lo tant.

Així que passats uns minuts de les huit habem eisit de Xodos en busca del nostre admirable Marinet i abans per la font dels Possos per beure un traguet d'aigua per escomençar en forces el dia.La senda del marinet com sempre ens fa bufar i entrar en calor, sense dur manta damunt, asi sempre sobre la roba aixina que xino-xano sense encantar-se habem arribat dalt del cim i desde alli baixar i planetjar fins al plà de la Creu.


Al encreuament de camins habem agarrat el de l'esquerra, en direcció al Pla de la Banyadera, pista ampla amb un bon estat després de les ultimes nevades de fa 15 dies i cap amunt ens anem hasta aplegar al plà de la Banyadera, on continuarem rectes en direcció el Corralito i sense deixar la pista aplegarem al mas de la Cambreta.


Passem el mas i planetjam apleguem a una zona entre mitg de pinars i cap avall molt bonica i amb la silueta del pic de Penyagolosa, a l'esquerra dels trams bonics del dia, al eisir d'aci ens encomtrem en un tram de pista sense vegetació fins aplegar a un bassot gran on hi trobem tambe un abeurador per als animals.ací hi ha un encreuament de camins, agarrem el de la dreta i continuem pista avall fins aplegar a una cadena on al atravesar-la continuarem per la pista amb molta pedra solta fins aplegar a un masada on veiem dos cotxes abandonats i al passar esta ja agarrarem una senda que ens enllaçara amb el GR-7 en el seu tram de Sant Joan a Villahermosa, seguim el Gr-7 fins aplegar aun mas assolat al costat del barranc del Carbo.


Una vegada en el barranc i vora d'ell ens acomodem en unes roques vora aigua i fem el nostre ritual del esmorçarot, aixó que no falte, no hi ha que patir quan eixim de casa, després d'esmorçar aprofitem per fer unes fotos i investigar un poc la zona per vore quans salts d'aigua podem vore sense fer xopa ja que hi ha molta aigua per tot.


Pasem per unes pedres a l'altra part del barranc i pujant uns metres ja ens troben la cascada gran i el bassot gran on hui encara que fee molt bon hora estae molt fresca l'aigua per fer un txapussó ho deixarem per l'estiu.


Després de gaudir de l'entorn i en pena perque haguerem estat més rato per alli, tornem a continuar la marxa i accedin al mas del costat del barranc, tornem agarrar el GR-7 fins al encreuament de la pista que ve del mas de la Cambreta on decidim tornar pel Gr-7 i així fer la ruta circular i no tornar pel mateix lloc a Xodos.
La senda del Gr-7 esta molt be i jo la prefereisc abans que les pistes, sempre pujen prou circulars i no es fan tan pesades com la pista que puje mes recta però amb més desnivell, aixi després d'una hora pujant sense encantar-se aplegem dalt al cim on esta la Lloma Plana, ací continuem pel GR-7 i pista avall fins aplegar al Santuari de Sant Joan de Penyagolosa on sempre esta tancat i no ens poden fer unes cervesses per recuperar l'aliento.


Continuem baixant fins agarrar el Gr33 quen ens portarà al cim del Marinet i desde alli cap avall i en les cames pesades fins a Xodos.

Ací os deise el track, perfil i fotos:

Track:Perfil:


Fotos:

2 comentarios:

 1. Magnifica ruta Cristobal, de las más bonitas de la zona.
  Para darse el chapuzon en la cascada del Carbo, hay que tener ganas...y coraje...incluso en Agosto!!
  ;)

  Saludos

  ResponderEliminar
 2. Miguel a ver si nos vemos por Atzeneta el dia de la Nevera.Yo no correré, pero estare echando una mano en la organización.
  Saludos.

  ResponderEliminar