domingo, 21 de febrero de 2010

LA FORADADA,SANT CARLES DE LA RAPITA.



Avui tocabe ja muntanya després d'una setmana, en la que hem fet 3 hores de fondo i 2 hores de pateo per les Rondes, aixina que a les 5:50 ha tocat el depertador, ens hem posat amb marxa i he pujat hasta Atzeneta, desde on eixiriem a les 07:00, amb direcció Les Coves i Traiguera per anar arreplegar tota la gent, per la caminata que teniem per avui.
Una vegada habem arribat a Sant Carles ens hem desviat per la pista que ens portarà hasta el escomençament de la pista que ens portarà a la Foradada, a 676m d'altitud.
Una vegada baixar del autobús ens hem fet les fotos de rigor del grup, i hem escomençat la marxa cap el punt d'origen del Pr.



Per una pista prou ampla hem començat l'ascensió, a un ritme trànquil que ja s'habiem que seria així, ja que portabem gent major i xiquets , que ens ha portat a una senda on hem pogut contemplar un forn de calç i una senda molt boscosa, amb nombrosses alzines, hasta aplegar a la font del Burgar.



Una vegada habem arribat a la font, que el xorret apenes es veia, però que tenia uns bassots que hi habia aigua i que els xiquets han explorat promte per vore alguns bitxets dins l'aigua, ens hem esperat a que aplegaren tot el grup, mentres la gent han aprofitat per beure, fer fotos i algunes converses de les primeres impresions de la marxa.





Després del descans,habem escomençat una altra vegada la marxa cap amunt, la cual ens ha portat a un mas desolat i una gran esplanada, durant este tram la senda picaba cap amunt un poc més i ja habem arribat fins els 535 metres d'altitud, desde açi ja veiem la part alta del cim on teniem que pujar i en la cual hi habia gent que estaba pujant al capoll.
Una vegada més, habem esperat als reçagats per ja encarar el tram final que ens portarà al cim de la Foradada, esta última pujada ha segut la més dura de les que habem fet avui, encara que per l'altra banda encara es puja més empinat.



Al fi habem aplegat al cim de la Foradada, que vistes mes xules desde açi dalt,encara que corrie un virugi prou gelat,com anteriorment ma de camera de fotos i a fer fotos de les meravelloses vistes que es poden contemplar desde açi dalt,el delta, els últims surcs del riu Ebre fins al delta,el Montsià, Montecaro desde on estan les antenes que molts anys ens han servit a Atzeneta per poder beure la tele, i ja ha tocat el moment que més ganes la gent tenia que aplegare el esmorçar, cadascú ens habem tret el nostre entrepà i després han començat a eixir botelles de vi, amb el rebombori i la festa que fa vore tanta gent esmorçant junta al monte.
Pues bé, una vegada ben esmorçats i ben fotografiats per l'ocassió, ens hem separat amb dos grups uns que han agafat una senda més técnica per on puja la cursa, i els altres per acabar de fer la marxa del tram del Pr, que es la que he fet jo,ja que avui no me habellia fer el cabra per les sendes, aixi que poc apoc habem anant baixant hasta la font del Burgar, una vegada en la font habem agarrat la senda que habiem fet per aplegar i ja era desfer el cami que habiem començat fins aplegar al punt de recollida de la marxa, on ja ens estaben esperant els altres companys que habien agarrat el altre sender.
Després de tot ens ha eixit que habem fet 9,520 metres i 2h 16'29" de temps amb marxa per fer el recorregut, encara que hi ha hagut discrepencies en el resultat, el Gps es el que ha marcat.
Després habem agarrat el autobus i a fer el cami però al reves, amb parades a la Serafina, Les Coves i els Almendros.

Os deixe unes fotos desde la Foradada i fins l'altra.




3 comentarios:

  1. Bé Cristobalín, bon reportatge. Segur que vau xalar la gana.

    ResponderEliminar
  2. Hola, no conexía el teu blog. Un altre per a aprendre coses.

    Gracies per els teus reportatjes

    Fins prompte

    ResponderEliminar
  3. Moltes gracies i felicitats per el teu blog.Gracies a gent com tú no anem tant perduts quan volem fer una ruta. Jo mateix, vinc de fora de la zona i miran informació he vist el teu blog, m'ha servit de molta ajuda per anar a Foradada.Gracies de nou.

    ResponderEliminar